Odstávka elektriny v žilinskej nemocnici predĺži v sobotu čakanie na urgente a obmedzí prevádzku prístrojovej techniky


Foto: Odstávka elektriny v žilinskej nemocnici predĺži v sobotu čakanie na urgente a obmedzí prevádzku prístrojovej techniky Foto: Ilustračné

Fungovanie v areáli Fakultnej nemocnice s poliklinikou Žilina v sobotu 19. november čiastočne obmedzí nevyhnutná odstávka elektriny medzi 7:00 hod a 18:00 hod, ktorú ohlásila Stredoslovenská distribučná, a.s. Zásobovanie elektrickou energiou bude dočasne nahradené agregátmi, ktoré zabezpečia prevádzku nemocnice a poskytovanie akútnej zdravotnej starostlivosti.

V priebehu odstávky bude však dočasne obmedzená činnosť prístrojovej techniky na oddelení rádiodiagnostiky, kde budú v uvedenom čase odstávky mimo prevádzky oba CT prístroje, angiograf a časť röntgenov,“ uviedla hovorkyňa žilinskej nemocnica Lenka Záteková.

Akútnych pacientov, ktorých ošetreniu bude predchádzať CT vyšetrenie, bude Krajské operačné stredisko záchrannej zdravotnej služby Žilina smerovať do okolitých nemocníc. Žilinské zdravotnícke zariadenie zároveň zdôrazňuje aj zmeny na urgentnom príjme.

Upozorňujeme pacientov, ktorí v sobotu 19. novembra navštívia urgentný príjem v Žiline, že z dôvodu obmedzenia prístrojovej techniky môže dôjsť k predĺženiu čakacích dôb. Uprednostnení budú akútni pacienti,“ spresnila Záteková, ktorá sa zároveň v mene nemocnice ospravedlňuje za nevyhnutné obmedzenia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu