Oddelenia dokladov nebudú v piatok prijímať žiadosti o vydanie občianskeho preukazu


Foto: Oddelenia dokladov nebudú v piatok prijímať žiadosti o vydanie občianskeho preukazu Foto: Ilustračné

Pri intenzívnej príprave na vydávanie bezkontaktných biometrických občianskych preukazov s čipom vzniknú obmedzenia pri podaní žiadostí o vydanie občianskeho preukazu. Verejnosť by na oddeleniach dokladov mala v posledných novembrových dňoch rátať so spomalením služieb.

Upozorňujeme, že v piatok 18. novembra 2022 nebudú oddelenia dokladov prijímať žiadosti o vydanie občianskeho preukazu z dôvodu vykonávania záťažových predprodukčných testov na komunikačnej infraštruktúre,“ uviedol rezort vnútra.

Výnimku tvoria len klienti, ktorí majú na tento deň vytvorenú online rezerváciu. Tých oddelenie vybaví aj napriek avizovaným zmenám. Ministerstvo vnútra žiada verejnosť v tejto veci o trpezlivosť, keďže technologické nastavenie infraštruktúry je pomerne zložité.

Biometrické bezkontaktné občianske preukazy, o ktoré je možné v SR požiadať už od decembra tohto roka, budú od augusta 2031 na základe európskeho nariadenia o posilnení zabezpečenia preukazov totožnosti občanov Európskej únie (EÚ) povinné pre každého obyvateľa Únie.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu