VIDEO: 12-ročná Klára Valentovičová odohrá v Žiline s orchestrom koncert, ktorý bol napísaný priamo pre ňu


Foto: VIDEO: 12-ročná Klára Valentovičová odohrá v Žiline s orchestrom koncert, ktorý bol napísaný priamo pre ňu Foto: Richard Kohler

Svoj hudobný talent predvedie len dvanásťročná virtuózka zobcovej flauty Klára Valentovičová počas najbližších týždňov v žilinskej Novej synagóge, v Dome umenia Fatra a aj na televíznych obrazovkách.

V pondelok 21. novembra o 18:00 hod. odohrá spolu so svojou mladšou sestrou Karolínou a ďalšou spolužiačkou z triedy pedagóga Pavla Stillera Veronikou Čahojovou koncert Zobkáčik v Novej synagóge, kde ukáže, že zobcová flauta nie je hračka, ale plnohodnotný hudobný nástroj.

Na koncerte mladé umelkyne predstavia základný repertoár pre zobcovú flautu od skladateľov z obdobia baroka i niekoľko zaujímavých súdobých skladieb,“ uviedol Klárin pedagóg Pavel Stiller.



Žiačku žilinskej ZUŠ L. Árvaya si budete môcť naživo vypočuť aj v prvý decembrový deň o 19:00 hod. na koncerte Tutti Pro pri jej debute so Štátnym komorným orchestrom pod vedením dirigenta Adama Sedlického v Dome umenia Fatra. Koncert, ktorý bol napísaný priamo pre mladú umelkyňu a orchester, uvedie tvorbu českého skladateľa Jaroslava Pelikána.

Klára Valentovičová sa v tomto roku zároveň zúčastnila na slovenskom castingu medzinárodnej hudobnej súťaže Virtuosos Talent Show. Jej úspech na televíznych obrazovkách budete môcť sledovať v piatok 25. novembra po 20:00 hod. na Dvojke.

Miesto: Nová synagóga, Dom umenia Fatra
Dátum: 21.11.2022 - 18:00    01.12.2022 - 21:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu