Na Liptove zhorela striekacia kabína, požiar bol hasený z chodníka aj zo strechy budovy


Foto: Na Liptove zhorela striekacia kabína, požiar bol hasený z chodníka aj zo strechy budovy Foto: Facebook/OZ Dráčik

V utorok 15. novembra došlo na Liptove k požiaru budovy využívanej na natieranie objektov striekaním. Na mieste zasahovali dobrovoľní aj profesionálni hasiči z okolia. O požiari informovalo občianske združenie dobrovoľných hasičov z Vyšného Sliača OZ Dráčik v príspevku na sociálnej sieti.

Horiacu budovu striekacej kabíny v obci Liptovské Sliače - Nižný Sliač si obyvatelia všimli okolo 10:43 hod. dopoludnia. Príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru Vyšný Sliač vyrazili na miesto do piatich minút od ohlásenia požiaru.

„Po príchode na miesto zásahu sme ako prvá jednotka vykonali prieskum, ktorým bolo zistené, že budova je evakuovaná a elektrická energia odpojená,“ priblížilo občianske združenie Dráčik.

Časť požiarnikov vypáčila dvere na plechovej budove a začala s hasením. Ďalší členovia zboru medzitým dopĺňali cisternu vodou z podzemného hydrantu, ktorý sa nachádzal vo vzdialenosti približne 160 metrov od miesta zásahu.


„Po príchode jednotky z okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru z Ružomberka nám bolo nariadené dopĺňanie cisterien a pomoc s rozoberaním strechy a likvidáciou požiaru z vrchu. Po úspešnej likvidácii bolo požiarovisko odovzdané majiteľovi budovy a naši členovia po dohode vykonali dvojhodinový dohľad a kontrolu priestorov,“ uviedlo občianske združenie.


Pre miestnych dobrovoľných hasičov bol tento zásah piatym v poradí za tento rok a zároveň prvým, pri ktorom využili autonómne dýchacie prístroje. Potom, ako sa presvedčili, že sa na mieste nenachádzajú žiadne skryté ložiská požiaru, vrátili sa štyria príslušníci Dobrovoľného hasičského zboru Vyšný Sliač spoločne s technikou do svojej zbrojnice.

Zdroj: Facebook/OZ Dráčik



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu