Mestské zastupiteľstvo v Žiline zasadne v novom zložení, prerokuje aj navýšenie platu primátora o 60 percent


Foto: Mestské zastupiteľstvo v Žiline zasadne v novom zložení, prerokuje aj navýšenie platu primátora o 60 percent Foto: Ilustračné foto

Komunálne voľby v Žiline síce nepriniesli prekvapenie v podobe zmeny primátora, na mestskej radnici sa však bude počas najbližších rokov stretávať iná skupina poslancov, než v predošlom volebnom období. Mestské zastupiteľstvo v Žiline sa v novom zložení po prvýkrát stretne na zasadnutí v utorok 22. novembra.

Ustanovujúce zasadnutie začne o 11:00 hod. dopoludnia v priestoroch Radnice mesta Žilina. Program rokovania bude pozostávať z piatich dôležitých bodov. Predkladané materiály nájdete v plnom znení na oficiálnej webovej stránke mesta.

Súčasťou programu ustanovujúceho zasadnutia bude poverenie poslanca, ktorý môže zvolávať a viesť zasadnutia mestského zastupiteľstva, predloženie návrhu na zriadenie výborov v mestských častiach a návrhu na schválenie sobášiacich poslancov, ako aj harmonogram zasadnutí zastupiteľstva v roku 2023.

Medzi materiálmi predkladanými mestským zastupiteľstvom je okrem týchto bodov aj návrh na navýšenie platu primátora o 60 percent, čím by minimálny plat 4 287 eur za mesiac stúpol na 6859,16 eur mesačne.


„Rokovanie zastupiteľstva bude možné sledovať aj naživo, prostredníctvom kanála mesta na Youtube. Hyperlink na živý prenos bude zverejnený v deň rokovania 22. novembra o 10:45 hod. na internetovej stránke mesta www.zilina.sk. Teším sa na stretnutie,“ uviedol hovorca mesta Vladimír Miškovčík.

O jeden deň neskôr sa v Sobášnom paláci v Bytči uskutoční aj ustanovujúce zasadnutie Zastupiteľstva Žilinského samosprávneho kraja. Župní poslanci sa stretnú v stredu 23. novembra o 10:00 hod. ráno.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu