Rekonštrukciu mosta v Kysuckom Lieskovci ukončili skôr, premávka je opäť prejazdná v oboch smeroch


Foto: Rekonštrukciu mosta v Kysuckom Lieskovci ukončili skôr, premávka je opäť prejazdná v oboch smeroch Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Cesta I/11 v katastrálnom území obce Kysucký Lieskovec je opäť prejazdná v oboch smeroch. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline v sobotu 12. novembra 2022 večer, v príspevku na sociálnej sieti.

Na ceste prvej triedy smerujúcej z Čadce do Žiliny a opačne opravovali mostný objekt v Kysuckom Lieskovci. Z tohto dôvodu počas hlásili motoristi počas uplynulého mesiaca zvýšené zdržanie a rozsiahle kolóny, ktoré sa vyskytovali aj na obchádzkových trasách. 

Slovenská správa ciest začalo predmetnú komunikáciu rekonštruovať 10. októbra 2022, kedy bola obojsmerná premávka zároveň presmerovaná do jedného jazdného pruhu so semaforom. Ten mal byť  v Kysuckom Lieskovci osadený do konca novembra 2022. Rekonštrukciu sa teda podarilo ukončiť o 18 dní skôr.

Zhotoviteľské práce vykonávala spoločnosť STRABAG za vyše 551-tisíc eur. V rámci rekonštrukcie opravovali hornú stavbu mosta, spriahajúcou doskou spevnili nosníky, urobila sa nová izolácia, rímsy, zábradlia a taktiež bol položený nový asfaltový koberec.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu