Hrebeň Malej Fatry je v plameňoch, hasiči majú kvôli terénu problém s nasadením techniky


Foto: Hrebeň Malej Fatry je v plameňoch, hasiči majú kvôli terénu problém s nasadením techniky Foto: Facebook/Timotej Gruchalák

Aktualizácia 12. 11. 2022, 20:20

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry hasiči zlikvidovali približne o 19:30. Požiarovisko po uhasení požiaru monitorovala Horská záchranná služba s dronom. 

Aktualizácia 12. 11. 2022, 19:06

Požiar suchej trávy na hrebeni Malej Fatry sa už hasičom podarilo lokalizovať. Na mieste zasahuje 15 profesionálnych hasičov a 48 dobrovoľných hasičov. Vodu sa podarilo dostať hadicami na hrebeň a pokračujú hasiace práce.


Pôvodný článok 12. 11. 2022, 18:26

V sobotu 12. novembra 2022, krátko po 18. hodine došlo k požiaru na hrebeni Malej Fatry medzi Chlebom a Poludňovým grúňom. V blízkosti Snilovského sedla údajne horí trávnatý porast na ploche asi 300 krát 300 metrov.

Na miesto bolo vyslaných šesť príslušníkov Okresného Riaditeľstva Hasičského a Záchranného Zboru v Žiline a v Martine (HS Terchová a HS Martin) s dvomi hasičskými autami. Pridali sa k nim aj dobrovoľní hasiči z okolitých obcí.

Informoval o tom Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline. Miesto je však podľa neho pre pozemnú hasičskú techniku nedostupné a vrtuľník momentálne vzlietnuť nemôže.

Hasiči sa pokúšajú dostať vodu pomocou hadicového vedenia až na hrebeň. Vyzerá to nádejne, že sa im podarí hadice dostať až na hrebeň a začať hasiť vodou,“ doplnil Kypus. V prípade nových informácií budeme článok aktualizovať. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu