Bábkoherci vdýchli život rozprávkovým bytostiam, ktoré stvorili žiaci zo špeciálnej školy na Vlčincoch


Foto: Bábkoherci vdýchli život rozprávkovým bytostiam, ktoré stvorili žiaci zo špeciálnej školy na Vlčincoch Foto: Špeciálna základná škola s materskou školou Jána Vojtaššáka

Žiaci zo Špeciálnej základnej školy s materskou školou Jána Vojtaššáka na žilinskom sídlisku Vlčince sa spolu so špeciálnymi pedagógmi stali súčasťou veľkej divadelnej rodiny. Podarilo sa im totiž vytvoriť niekoľko maňušiek a bábok, vďaka ktorým vznikla malá výstava v žilinskom Bábkovom divadle.

„V rámci sociálnej integrácie spolupracujeme s významnými regionálnymi inštitúciami, tvoríme komunitu, ktorá rešpektuje inakosť, rôznorodosť, toleranciu. Podpora Grantového programu mesta Žilina projektom ‚Vdýchnime príbehom dušu’ nám priniesla v spolupráci s Bábkovým divadlom Žilina do života radosť,“ uviedla riaditeľka školy Júlia Mankovičová.

V rámci projektu špeciálnej základnej školy, ktoré je centrom podpory detí so zdravotným znevýhodnením, sa tak podarilo rozprávkové postavičky drakov, víl či škriatkov oživiť a vyčariť úsmevy na tvárach žiakov. „Dúfame, že v tomto našom dobrodružstve s rozprávkou a divadelníkmi budeme pokračovať aj v budúcnosti,“ vyslovila svoje prianie Mankovičová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu