Svadobné obyčaje, piesne aj hry. Tradície slávnostného dňa našich predkov odhalí seminár v Makovického dome


Foto: Svadobné obyčaje, piesne aj hry. Tradície slávnostného dňa našich predkov odhalí seminár v Makovického dome Foto: Mária Húšťavová

Klub autentického folklóru Hojana (KAF Hojana) spolu s Krajským kultúrnym strediskom v Žiline pozýva na štvrtú časť praktického vzdelávacieho semináru Taká bol obyčaj, ktorý sa uskutoční v sobotu 26. novembra o 14:00 hod v priestoroch Makovického domu v Žiline.

Prednáška bude zameraná na svadobné obyčaje v tradičnej kultúre Slovenska a praktická časť na ukážku a výučbu svadobných piesní z vybraných lokalít zo Žilinského kraja a tiež na ukážku tradičných svadobných hier,“ uviedla Daniela Simanová z Krajského kultúrneho strediska v Žiline.

Podujatím budú viesť lektorky etnologička Margita Jágerová z Ústavu manažmentu kultúry a turizmu, kulturológie a etnológie na Univerzite Konštantína Filozofa v Nitre a etnologička Andrea Jágerová z Centra tradičnej kultúry v Detve.

V prípade záujmu o aktivitu, ktorú podporil Fond na podporu umenia z verejných zdrojov, je potrebné sa vopred prihlásiť (najneskôr do 20. novembra) na e-mailovej adrese ahoj@hojana.sk. Vzdelávací seminár je pre všetkých bezplatný.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu