Bezvládne telo ženy našli hasiči zachytené o kameň vo Váhu. Oživiť sa ju nepodarilo ani po 40 minútach


Foto: Bezvládne telo ženy našli hasiči zachytené o kameň vo Váhu. Oživiť sa ju nepodarilo ani po 40 minútach Foto: Ilustračné

Štyria príslušníci z Hasičskej stanice v Liptovskom Mikuláši vyrazili v piatok 11. novembra v dopoludňajších hodinách k technickému zásahu na pomoc osobe, ktorá spadla do rieky Váh na území Liptovského Mikuláša. Hasiči po príjazde na miesto zistili, že ide o ženu, ktorej bezvládne telo sa zachytilo na vyčnievajúcom kameni rieky.

Postihnutá osoba bola vytiahnutá z vody a za pomoci backboardu vynesená na breh, kde začali hasiči s oživovaním,“ uviedol Michal Kypus z Krajského riaditeľstva Hasičského a Záchranného zboru (KR HaZZ) v Žiline. K prípadu bolo zároveň bezodkladne privolané sanitné vozidlo rýchlej zdravotnej pomoci, ktorého posádka po príchode pokračovala v snahe o záchranu života.

Ženu sa však napokon nepodarilo oživiť. „Po 40 minútach nepretržitého oživovania bola prítomným lekárom konštatovaná smrť postihnutej osoby,“ spresnil Kypus, podľa ktorého bolo miesto udalosti následne odovzdané príslušníkom polície. Prítomný hasičský zbor ukončil zásah na mieste približne o 10:15 hod.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu