V Javorníkoch pribudne nová 45-kilometrová horská cyklotrasa, aktuálne sa dokončuje jej značenie


Foto: V Javorníkoch pribudne nová 45-kilometrová horská cyklotrasa, aktuálne sa dokončuje jej značenie Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Už v budúcej sezóne bude cyklistom sprístupnená ďalšia trasa v Žilinskom kraji. Značkári Slovenského cykloklubu totiž aktuálne dokončujú vyznačovanie novej horskej cyklotrasy vedúcej po hrebeni  pohoria Javorníky. Informoval o tom Žilinský samosprávny kraj v príspevku na sociálnej sieti.

Cykloturistická trasa začína v Čadci a vedie až po križovatku s ďalšími cyklotrasami v oblasti Bútorky. Milovníci horskej cyklistiky sa môžu tešiť na 45,6 kilometrov pohybu na čerstvom vzduchu v príjemnom prostredí lesov, lúk a osád, ako aj nádherné výhľady z Javorníkov.

Na Javornícku magistrálu sa na viacerých miestach napájajú ďalšie cyklotrasy. Značkári z cyklistického klubu do dnešného dňa namaľovali značky po celej dĺžke trasy, v blízkej dobe by mali pribudnúť aj smerovníky s orientačným značením. Cyklotrasa bude prístupná už na budúci rok.

„Ak sa v nasledujúcej sezóne rozhodnete vyskúšať si Javornícku magistrálu, určite odporúčame zastaviť sa v malých osadách s nezameniteľnou atmosférou, pozrieť si galériu v prírode, ktorú vytvorili umelci z Kysúc a Považia alebo si vychutnať výhľady z niekoľkých rozhľadní. Na trase sa nachádzajú aj miesta na občerstvenie a doplnenie zásob,“ uviedol Žilinský samosprávny kraj.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu