Na bezpečnosť v blízkosti železničných dráh v Žilinskom kraji bude dohliadať polícia


Foto: Na bezpečnosť v blízkosti železničných dráh v Žilinskom kraji bude dohliadať polícia Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V priebehu uplynulého týždňa došlo v Žilinskom kraji k zrážke vlaku s osobou pohybujúcou sa v blízkosti koľajiska až trikrát. Prvý prípad sa udial 3. novembra v Žiline, druhý 6. novembra v obci Kľače a len o pár hodín neskôr zrazil vlak osobu aj v Dolnom Kubíne.

Následky týchto nehôd bývajú neraz tragické, čo je jedným z dôvodov, pre ktoré polícia spúšťa novú preventívnu akciu pod názvom „Modrá 24“. Akcia prebieha od pondelka 7. novembra 2022 do 14. novembra 2022 v obvode železničných dráh na celom území Žilinského kraja. 

„Akcia je zameraná na preventívne pôsobenie v oblasti bezpečnosti železničnej dopravy, dodržiavanie všeobecne záväzných právnych predpisov súvisiacich s bezpečnosťou a plynulosťou železničnej dopravy a cestnej premávky na železničných priecestiach,“ doplnila Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline. 


Okrem toho sa polícia zamerá aj na zisťovanie protiprávneho konania cestujúcich, zamestnancov železničných spoločností a iných osôb vo vlakoch osobnej prepravy či v priestoroch železničných staníc a ich blízkom okolí. V minulosti totiž došlo aj k prípadom, kedy verejnosť obťažovali opití spolucestujúci či dokonca výpravcovia. 

Polícia taktiež dohliadne aj na predchádzanie krádežiam majetku cestujúcich, krádežiam a poškodzovaniam železničnej infraštruktúry v obvode železničných dráh.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu