Revitalizovanú zeleň vo Framborskom parku zničili nákladné autá, prevážali tadiaľ unimobunky


Foto: Revitalizovanú zeleň vo Framborskom parku zničili nákladné autá, prevážali tadiaľ unimobunky Foto: Facebook/Park Frambor

Framborský park v Žiline je miesto, kde bol ešte pred tromi rokmi len odpad. Vďaka snahe aktivistov a dobrovoľníkov zo Žilinského skrášľovacieho spolku sa postupne stáva príjemným miestom pre oddych a relax. 

Medzi hlavné činnosti dobrovoľníkov patrí najmä úprava terénu v parku, likvidácia čiernych skládok, sadenie kvetov či zakladanie nových trávnikov. Všetky tieto činnosti realizujú s nemalou finančnou podporou mesta Žilina či iných subjektov.

Začiatkom novembra sa však návštevníkom parku naskytol smutný pohľad. Revitalizované trávnaté plochy boli totiž zničené od niekoľkých nákladných áut. Informoval o tom v stredu 2. novembra predseda OZ Žilinský skrášľovací spolok Ján Rzeszoto prostredníctvom príspevku na sociálnej sieti. 

„Včera som zostal v šoku keď som zistil že cez znovu revitalizovanú zeleň sa presúvali nákladné autá vodiace unimobunky do školy na Hollého ulici. Totálne zničená zeleň  mi spôsobila smútok a bolo mi plaču keď si predstavím, ako sme sa tam nadreli,“ doplnil Rzeszoto. 


Zatiaľ nie je známe, prečo nákladné autá využili na presun prostredie parku a nie cestnú komunikáciu na ulici Hollého. Predseda Žilinského skrášľovacieho spolku sa so žiadosťou o vysvetlenie tejto situácie obrátil aj na prednostu mesta Žilina. Odpoveď však zatiaľ nedostal.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu