Futbaloví fanúšikovia sa pobili v centre Žiliny a zdemolovali priestor podniku na námestí


Foto: Futbaloví fanúšikovia sa pobili v centre Žiliny a zdemolovali priestor podniku na námestí Foto: Black dog Žilina

V nedeľu večer sa konal zápas 13. kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom futbalisti MŠK Žilina porazili obhajcu titulu Slovan Bratislava. Silné pocity z hry v prípade niekoľkých fanúšikov vyústili až do konfliktu, ktorý sa odohral na Mariánskom námestí v Žiline. 

Bojovým poľom sa stala reštaurácia Black Dog v centre mesta. Práve tam mala sedieť časť futbalových fanúšikov. „Pri odchode sa pochytili s prechádzajúcimi fanúšikmi a začali sa biť,“ povedala pre redakciu Žilinak.sk majiteľka reštaurácie. 

S videom z kamerového záznamu, ako aj fotografiami zdemolovaného priestoru po konflikte sa podelila v príbehu na sociálnej sieti. Výtržníci údajne rozbili dvere predmetnej prevádzky a niekoľko kusov nábytku. Na dlažbe pred podnikom skončili okrem stoličiek aj taniere, poháre i príbory. 

Presný dôvod konfliktu, ako aj počet osôb, ktoré boli doňho zapojené zatiaľ nie je známy. Odhadom by však, podľa kamerového záznamu, mohlo ísť o približne 7 až 10 ľudí. Podľa slov majiteľky reštaurácie sa však nikomu nič vážne nestalo a škoda teda vznikla najmä na majetku prevádzky. 


„Neviem čo mám povedať, nenachádzam slová. Kde bola polícia, mestská polícia keď vedeli, že je futbal. Neochraňovali majetok a ľudí. Viem, že nemôžu byť všade, ale na námestí mohli byť,“ doplnila. 

Konflikty futbalových fanúšikov nie sú raritou. Mestská i štátna polícia mnohé zápasy už vopred označuje za rizikové, a preto preventívne zavádza rôzne bezpečnostné opatrenia a zvyšuje dohľad nad verejným poriadkom. Či bola v čase konfliktu na Mariánskom námestí prítomná policajna hliadka ešte zisťujeme, článok budeme čoskoro aktualizovať. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu