Na železničnej trati v smere na Rajec došlo k ďalšej zrážke chodca s vlakom


Foto: Na železničnej trati v smere na Rajec došlo k ďalšej zrážke chodca s vlakom

Operačné stredisko Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline dnes 6. novembra vo večerných hodinách prijalo hlásenie o dopravnej nehode, ku ktorej došlo na železničnej trati v obci Kľače (okres Žilina). Ide už o druhý incident v podobe zrážky vlaku s chodcom, ktorý sa odohral v žilinskom okrese v aktuálnom týždni.

Na mieste aktuálne zasahuje šesť príslušníkov z hasičských staníc Rajec a Žilina, ktorí k prípadu vyrazili s dvoma kusmi techniky. Osobný vlak 3530 smeroval zo Žiliny do Rajca, podobne ako v predošlom prípade dopravnej nehody, pričom zastávka v predmetnej obci Kľače je predposledná na tomto úseku. 

O nehode informuje aj národný dopravca Železničná spoločnosť Slovensko (ZSSK) v príspevku na sociálnej sieti Twitter, kde spresňuje vzniknuté dopravné obmedzenia. „Od 19:35 hod. prerušená doprava v úseku Lietavská Lúčka - Rajec. Dôvod: Os 3530 zrazil osobu v koľajisku,“ uvádza ZSSK, ktorá vzápätí v celom úseku odvolala aj osobný vlak 3533 smerujúci z Rajca (odchod o 19:28 hod.) do Žiliny.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu