Žilinčania a Martinčania, ktorí jazdia na Bolt kolobežkách, môžu zdarma získať kvalitné prilby


Foto: Žilinčania a Martinčania, ktorí jazdia na Bolt kolobežkách, môžu zdarma získať kvalitné prilby Foto: Bolt

Žilinčania a Martinčania, ktorí využívajú zdieľané kolobežky Bolt, môžu zdarma získať kvalitné prilby. Stačí si stiahnuť mobilnú aplikáciu, zaregistrovať sa a aspoň jeden krát sa na kolobežke previezť. Superaplikácia Bolt chce týmto krokom pomôcť zvýšiť bezpečnosť svojich zákazníkov.

Kampaň zameraná na ochranu života a zdravia kolobežkárov bola spustená v septembri tohto roku. Za menej než mesiac Bolt zarezervoval približne 450 prilieb s certifikátom CE pre svojich najvernejších zákazníkov, stovky ďalších poputujú k ostatným používateľom aplikácie.

„Teší nás záujem používateľov našej aplikácie o naše prilby. Je to jasný znak toho, že im na bezpečnosti záleží tak, ako aj nám. Opakovane sa snažíme všetky zásady bezpečnej jazdy, ako aj dopravné predpisy, našim používateľom pripomínať, či už priamo počas používania kolobežiek alebo na našich kanáloch,“ uviedol Aleš Ječmen z Boltu.


Pravidlami bezpečnej jazdy sú podľa Boltu okrem nosenia prilby napríklad aj držanie riadidiel obidvomi rukami, prispôsobenie jazdy poveternostným podmienkam či pozorné sledovanie a počúvanie situácie na ceste. Na parkovanie kolobežiek je najlepšie využívať vyhradené zóny alebo stojany na bicykle.

Pokiaľ ostane elektrické vozidlo voľne postavené, je vhodné ho podoprieť stojanom inštalovaným v jeho spodnej časti. Kolobežky by mali byť zaparkované na rovnom povrchu ideálne pri okraji chodníka, aby neprekážali chodcom ani účastníkom cestnej premávky. Zakázané je parkovanie na autobusových zastávkach, súkromných pozemkoch či pred únikovými východmi.

„Čo sa týka miest Žilina a Martin, prilby Bolt rozdáva všade, akcia platí pre celé Slovensko a nie je žiadny vymedzený počet na konkrétne mestá. V princípe platí, ,kto sa prv ozve, ten prv berie.’ Dopyt je naozaj vysoký, čo je dôkazom toho, že vzdelávať verejnosť sa vypláca. Preto určite budeme v tejto edukácii pokračovať aj naďalej,“ doplnila Lucia Chovanová z Boltu.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu