Trojica mladých mužov skončila krátko po lúpežnom prepadnutí kolobežkára v rukách kriminalistov z Martina


Foto: Trojica mladých mužov skončila krátko po lúpežnom prepadnutí kolobežkára v rukách kriminalistov z Martina Foto: Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline

Trojica mladých mužov vo veku 25, 18 a 16 rokov pred zákonom dlho neunikala. V nedeľu 30. októbra vo večerných hodinách fyzicky napadli 30-ročného muža, ktorý sa v Martine viezol na elektrickej kolobežke. Len pár hodín po lúpežnom prepadnutí už boli v rukách martinských kriminalistov.

Napadnutý muž mal počas lúpežného prepadnutia spadnúť aj s kolobežkou na zem, pričom následne od neho útočníci žiadali peniaze a aj samotnú kolobežku, ktorú si pod hrozbou násilia napokon zobrali a z miesta utiekli na neznáme miesto. Incident sa nezaobišiel bez zranení, pre ktoré musí napadnutý muž absolvovať liečenie po dobu viac ako 10 dní.

Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva Policajného zboru v Martine obvinil troch mladých mužov zo zločinu lúpeže spáchaného formou spolupáchteľstva a zároveň spracoval podnet na podanie návrhu na ich vzatie do väzby,“ uviedla hovorkyňa KR PZ v Žiline Gabriela Kremeňová.

Odcudzená elektrická kolobežka bola zaistená a po vykonaní potrebných úkonov bude vrátená oprávnenej osobe, pričom ďalšie okolností prípadu sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu