Majiteľ nájdenej peňaženky reaguje: Nálezkyňa je dôkazom toho, že na tomto svete sú aj dobrí ľudia


Foto: Majiteľ nájdenej peňaženky reaguje: Nálezkyňa je dôkazom toho, že na tomto svete sú aj dobrí ľudia Foto: Ilustračné/pixabay.com

Stratená peňaženka s vyšším finančným obnosom, ktorú našla v žilinskom Parku Ľ. Štúra neznáma žena, je už v rukách majiteľa. O neobvyklom prípade nálezkyne požadujúcej nálezné od polície, ktorá bola na miesto vyslaná, sme informovali v polovici októbra.

Žilinská mestská polícia v tom čase zverejnila v príspevku na sociálnej sieti opis situácie, ktorá nastala pri preberaní nálezu peňaženky s obsahom 1 136 eur. Žena mala odmietnuť vydanie veci, pokým jej polícia nedá finančnú odmenu. Na miesto boli napokon vyslaní aj príslušníci štátnej polície. Peňaženka sa však napokon dostala do rúk majiteľa.

Ten sa rozhodol kontaktovať našu redakciu Žilinak.sk, pretože sa chce nálezkyni, ktorá sa rozhodla peňaženku plnú peňazí vrátiť, verejne poďakovať. Podľa jeho slov ide o ojedinelý prípad a vrátenie stratenej cennosti považuje za dôkaz, že „na svete sú aj dobrí ľudia, akou je aj ona“. Žene zároveň vyjadril svoju vďačnosť aj v podobe nálezného vo výške 10 % z ceny nálezu, ktoré jej podľa práva prislúcha.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu