Nomináciou na ocenenie Srdce na dlani môžete odovzdať poklonu nezištným činom dobrovoľníkov


Foto: Nomináciou na ocenenie Srdce na dlani môžete odovzdať poklonu nezištným činom dobrovoľníkov Foto: Facebook/Žilinské dobrovoľnícke centrum

Žilinské dobrovoľnícke centrum prijíma za Žilinský kraj nominácie na výnimočné ocenenie už po siedmy raz. Srdce na dlani je ocenením pre dobrovoľníkov a dobrovoľníčky, jednotlivcov i kolektívy za ich dobrovoľné aktivity a projekty uskutočňované v prospech iných.

Nominácie pritom zahŕňajú viaceré oblasti - spoločenský život, rozvoj komunity, ochranu životného prostredia, zdravia, kultúry, umenia, výchovy, vzdelávania, vykonávané bez nároku na finančnú odmenu alebo akýkoľvek honorár. „Poslaním a zmyslom ocenenia je vyjadriť osobitnú vďaku tým, ktorí si vo svojom voľnom čase nájdu miesto na pomoc iným a všade tam, kde je to jednoducho potrebné,“ uvádza Michaela Bedrichová zo Žilinského dobrovoľníckeho centra.

V predošlom ročníku prijalo dobrovoľnícke centrum 37 nominácií a udelilo 10 ocenení v desiatich rôznych kategóriách. Tento rok je možné nominácie zasielať do 10. novembra. Krajské oceňovanie je zároveň priamo prepojené aj s oceňovaním na celonárodnej úrovni, na ktoré postúpia najvýnimočnejšie príbehy z jednotlivých krajov.

Pokiaľ poznáte výnimočnú osobu, organizáciu alebo projekt zasvätený nezištnej pomoci, svoju nomináciu môžete zaslať prostredníctvom oficiálneho webu oceňovania www.srdcenadlani.sk, na ktorom sú dostupné všetky informácie, podmienky nominovania a nominačné hárky.

Ocenenie je projektom podporeným z dotácií Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu v oblasti práce s mládežou, ktoré administruje IUVENTA - Slovenský inštitút mládeže. Partnerom podujatí vo všetkých krajoch je Platforma dobrovoľníckych centier a organizácií. Regionálnymi partnermi pre Žilinský kraj sú Sekcia pre mládež Žilinského samosprávneho kraja, Komunitná nadácia Liptov a organizácia KERIC.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu