Z túry sa domov nevrátil 16-ročný chlapec, horskí záchranári ho hľadali pomocou drona


Foto: Z túry sa domov nevrátil 16-ročný chlapec, horskí záchranári ho hľadali pomocou drona Foto: www.hzs.sk

V nedeľu 30. októbra 2022 v podvečerných hodinách dňa požiadala matka 16-ročného chlapca horských záchranárov o pomoc.  Chlapec odišiel na túru sám a nevrátil sa z túry domov do zotmenia a jeho mobilný telefón bol nedostupný.

Podľa informácií, ktoré rodina v priebehu dňa od syna dostala, bolo zrejmé, že vystúpil na Sivý vrch. Hneď po nahlásení bola zorganizovaná rozsiahla pátracia akcia horských záchranárov HZS so služobnými psami, záchranári poľského TOPR-u pomáhali s dronom s termovíznou kamerou.

„V súčinnosti s políciou bola vykonaná lokalizácia mobilného telefónu hľadaného, do pohotovosti na ráno bola aktivovaná Letka Ministerstva vnútra SR a v prípade, že by pre nízku oblačnosť nemohli vzlietnuť aj vrtuľník poľských záchranárov z TOPR-u,“ doplnila Horská záchranná služba na svojom webe. 

Horskí záchranári počas noci prechádzali všetky turistické chodníky vedúce na Sivý vrch z každej strany, poľskí záchranári pomocou drona s termovíziou prepátrali oblasť Červenca, Malej Veľkej Kopy a Suchú dolinu. V pondelok ráno sa chlapec prihlásil z domu, že je v poriadku a noc prečkal v oblasti Sokol nad Jaloveckou dolinou. Týmto sa záchranná akcia ukončila.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu