Polícia bude na pokojný priebeh spojených volieb dohliadať aj po zatvorení volebných miestností


Foto: Polícia bude na pokojný priebeh spojených volieb dohliadať aj po zatvorení volebných miestností Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Počas spojených regionálnych volieb 2022 sa v teréne pohybuje zvýšený počet policajtov. Ochrancovia zákona dohliadajú v podobe motorizovaných, ale aj peších hliadok na verejný poriadok v mestách i obciach.

V teréne sú aj policajti kriminálnej polície a ak by to bolo potrebné, k dispozícii sú pripravené aj ďalšie policajné zložky. Policajti budú samozrejme v teréne počas trvania spojených volieb a zostanú aj po zatvorení volebných miestností,“ spresnila polícia v príspevku na sociálnej sieti.

Krátko pred 11.00 hod. informovala polícia o bezproblémovom priebehu volieb. V popoludňajších hodinách však pokoj vo volebných miestnostiach narušili podozrenia z volebnej korupcie, ktorú začala bezprostredne vyšetrovať Národná kriminálna agentúra (NAKA).

Akékoľvek poznatky smerujúce k prípadom možného narušenia prípravy a priebehu spojených volieb je potrebné bezodkladne oznámiť na najbližší útvar Policajného zboru alebo na známom telefónnom čísle 158,“ doplnila polícia.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu