Chcete sa stať hrdinom a zachrániť dravce? Prednáška na Budatínskom hrade pootvorí dvere do sveta zvierat


Foto: Chcete sa stať hrdinom a zachrániť dravce? Prednáška na Budatínskom hrade pootvorí dvere do sveta zvierat Foto: Považské múzeum

Pre milovníkov zvieracieho sveta, do ktorého neodmysliteľne patria aj dravé vtáky, si Považské múzeum pripravilo pútavú prednášku v priestoroch Budatínskeho hradu. Ak vás zaujíma svet dravcov, koľko nalieta orlica Zuzana a prečo orol Leoš dostal druhú šancu, podujatie je práve pre vás.

Prednášku bude v utorok 8. novembra o 16.00 hod. viesť Tomáš Veselovský z Ochrany dravcov na Slovensku. Po prednáške bude nasledovať komentovaná prehliadka výstavy Vtáčia kriminalita, ktorá sa nachádza v Drotárskom pavilóne.

Každý z nás môže podať pomocnú ruku dravým vtákom, ktoré sa neraz počas svojho života stretnú s ľudskou hlúposťou. Všímajte si preto svet okolo seba a majte oči otvorené. Nebezpečenstvo má rôzne maskované podoby. Môžete tak zachrániť mnoho dravčích životov,“ uviedla Magdaléna Lacková z Považského múzea.


Považské múzeum zároveň vyzýva záujemcov o podujatie na predobjednanie na telefónnom čísle 0907 108 659, keďže kapacita je obmedzená. Cena vstupenky je pre všetky kategórie jednotná v hodnote 3 eurá za osobu.



Miesto: Budatínsky hrad
Dátum: 08.11.2022 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu