FOTO: Ihrisko na Martinskej ulici v Žiline sa rozžiarilo farbami, v budúcnosti budú vymaľované aj ďalšie


FOTO: Ihrisko na Martinskej ulici v Žiline sa rozžiarilo farbami, v budúcnosti budú vymaľované aj ďalšie
Galéria: 5 fotiek
Foto: Žilinská komunitná nadácia

Basketbalové ihrisko na Martinskej ulici v Žiline sa v týchto dňoch rozžiarilo farbami. Jeho vymaľovanie zabezpečila Žilinská komunitná nadácia. Na území mesta ide zatiaľ o prvú takúto realizáciu, nadácia však chce v podobných aktivitách pokračovať aj v budúcnosti.

Jedným z hlavných cieľov Žilinskej komunitnej nadácie je zlepšenie podmienok pre amatérsky šport na sídliskách a v mestských častiach. Preto sa hlavnou z aktivít stalo osádzanie športového mobiliáru ako napríklad basketbalové koše, futbalové bránky, či pingpongové stoly.

„Aj v tomto roku máme v pláne osadiť minimálne 5 košov na basketbal, 20 futbalových bránok, či 10 pingpongových stolov. Tento mobiliár je osadený na miestach, kde je aktuálna športová infraštruktúra nedostačujúca a je dostupný širokej verejnosti,“ doplnil Vladimír Randa zo Žilinskej komunitnej nadácie.

V rámci svojej činnosti taktiež podporujú mimoriadne športové aktivity na území mesta a aktivity, ktoré nezapadajú do grantového programu mesta Žilina. Nadácia týmto spôsobom realizuje štvrtý pilier podpory športu v meste, v rámci ktorého v roku 2022 hospodári s dotáciou vo výške 75-tisíc eur.




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu