Investori majú záujem o výstavbu na Liptove, nové nákupné centrum vyrastie už budúci rok


Foto: Investori majú záujem o výstavbu na Liptove, nové nákupné centrum vyrastie už budúci rok Foto: Facebook/Mesto Liptovský Mikuláš

Rozšírenie služieb na Podbrezinách, najväčšom sídlisku Liptovského Mikuláša, prinesie nové obchodné centrum. V stredu 26. októbra už zástupcovia investora spolu s viceprimátorom Rudolfom Urbanovičom symbolicky poklepali základný kameň výstavby. 

„Investori majú o naše mesto stále väčší záujem, znamená to, že Liptovský Mikuláš je pre nich príťažlivé mesto, ktoré sa stále rozvíja. Ja som vďačný za každý vklad na toto veľké sídlisko, sú to investície pre lepší život ľudí. Nemusieť štartovať auto za nákupom mimo Podbrezín je tiež benefit,“ povedal zástupca primátora Urbanovič. 

Nový obchodný dom sa bude nachádzať na pozemku v blízkosti Tatranu. Na území takmer dvoch tisíc metrov štvorcových prinesie moderné predajne, ktoré doplnia obchodnú zónu na juhu Podbrezín. Obyvatelia v ňom nájdu supermarket, lekáreň, drogériu a dokonca aj potreby pre domácich miláčikov.

Výstavbou by sa zároveň mala vytvoriť bariéra od hluku železnice a celú zónu doplnia odrastené stromy, ktoré dnes na pozemku chýbajú. Návštevníci budú môcť využívať nové parkovisko nielen pre potreby nákupov, ale aj počas športových zápasov či kultúrnych podujatí. Realizáciu plánuje investor zavŕšiť v roku 2023.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu