Potravinový systém, ekohospodárenie aj zdravá strava. Diskusia v Žiline priblíži cestu potravín k našim stolom


Foto: Potravinový systém, ekohospodárenie aj zdravá strava. Diskusia v Žiline priblíži cestu potravín k našim stolom Foto: Facebook/Nadácia POLIS

Informačné centrum Europe Direct Žilina v spolupráci s Nadáciou POLIS prináša jedinečnú diskusiu zameranú na potraviny a ich cestu, ktorou si prejdú, pokým sa neocitnú na našich stoloch. Podujatia moderovaného Martinom Staňom sa záujemcovia môžu zúčastniť v piatok 11. novembra o 16.30 hod. na Mariánskom námestí 31.

Hostia diskusie prídu porozprávať o tom, ako by mal vyzerať náš potravinový systém, o ekologickom hospodárení či o udržateľnej produkcii zdravých a bezpečných potravín. Na otázky bude odpovedať odborník v oblasti bezpečnosti a kontroly potravín, potravinových systémov Jozef Golian.

Komunikačný manažér Kancelárie Európskeho parlamentu na Slovensku Ján Pátek zase obohatí diskusiu o informácie z oblasti potravinovej sebestačnosti Slovenska, no aj Európy ako takej.

Rozprávanie sa vďaka hosťovi Róbertovi Doháli, predsedovi PD Krakovany, ktoré hospodári bez orby a umelých hnojív, presunie aj na tému pôdy ako zdroja nášho zdravia. Návštevníci sa tak dozvedia, kedy je vhodné orať a kedy naopak nie je vhodné nárúšať pôdu touto technológiou.

Ako z vypestovaných potravín pripraviť hodnotné jedlo odhalí Katarína Medveďová Ovečková, lektorka varenia, žurnalistka a autorka projektu Cookučka, ktorá sa venuje zážitkovému vzdelávaniu v oblasti stravovania a popularizácii zdravej stravy v školách. 

Miesto: Mariánske námestie 31, Žilina
Dátum: 11.11.2022 - 16:30



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu