Žilinský producent MYOR vydáva novú skladbu, spolupracoval na nej so spevákom z Afriky


Foto: Žilinský producent MYOR vydáva novú skladbu, spolupracoval na nej so spevákom z Afriky Foto: MYOR

Hudobný producent, skladateľ, textár a gitarista Miroslav Kulich zo Žiliny, ktorý vystupuje pod hudobným menom MYOR, predstavuje svoju novú pieseň s názvom „Nightmares“ (v predklade Nočné mory).

„Text piesne hovorí o situácii, v ktorej sa ocitá občas každý človek. Ide vo všeobecnosti o ťažšie obdobie alebo problém, pri ktorom potrebujeme pomocnú ruku blízkej osoby. Symbol nočných môr môže reprezentovať čokoľvek s čím si nevieme poradiť,“ priblížil autor skladby. 

MYOR je autorom textu, hudby a celkovej hudobnej produkcie vrátane všetkých nástrojov a zvukov. Melódie vokálov prespieval zahraničný spevák Ariel zo Zambie, ktorý žilinského producenta zaujal svojim originálnym hlasovým prejavom a zamatovým hlasom.

„Pieseň vznikala v priebehu niekoľkých mesiacov. Po skomponovaní hudby, spevu a textu som hľadal vhodného interpreta, ktorý by vystihol atmosféru skladby. Či sa to podarilo, nechávam na posúdení poslucháčov,“ hovorí hudobný producent zo Žiliny, ktorý je zároveň aj gitaristom. 


Ariel je platinový streamingový umelec, víťaz ceny Beat100 za rok 2013. Má za sebou nominácie na MUA & EGA (Ukrajina), nominácie na cenu Indie Music Songwriter Award za rok 2014 a Double Nominee 2012 (USA). Jeho doménou je prevažne soul. Vystupoval na pódiu s hudobníkmi ako Boyz 2 Men, UB40, Oliver Mtukudzi a mnohými ďalšími.

MYOR vo svojich piesňach rád kombinuje elektronické prvky so živým zvukom, gitarami alebo pianom a rôznymi zvukovými efektami, ktoré vznikajú často netradičným spôsobom. „Rád takisto miešam žánre a dávam ich do kontrastu s modernejším spôsobom tvorby,“ opisuje svoj postup. So svojou rovnomennou kapelou zo Žiliny sa snažia docieliť odlišný zvuk a štýl od bežných kapiel. 




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu