Štefan Zelník nebude kandidovať na post primátora Žiliny, svoju podporu vyjadril Patrikovi Gromovi


Foto: Štefan Zelník nebude kandidovať na post primátora Žiliny, svoju podporu vyjadril Patrikovi Gromovi

V nedeľu 23. októbra sme informovali o možnom odstúpení jedného z kandidátov na post primátora mesta Žilina, dnes sa táto správa stala realitou. Štefan Zelník, ktorý kandiduje za stranu ŽIVOT-NS, odstúpil z boja o primátorské kreslo v prospech Patrika Gromu (HLAS-SD, KDH). Politici túto informáciu oznámili na dnešnom tlačovom brífingu.

Štefan Zelník ako dôvod svojho odstúpenia uviedol svoje rozhodnutie zotrvať v sektore zdravotníctva, ktorému by sa ako primátor nemohol naplno venovať. Vedenie mesta podľa neho vyžaduje tvrdú prácu a dlhé hodiny strávené na mestskom úrade. Rozhodol sa preto zostať v zdravotníckom zariadení a hľadať riešenia, ako Žilinčanom poskytnúť čo najlepšiu zdravotnú starostlivosť aj napriek podľa Zelníka nedostatočnému navýšeniu rozpočtu pre zdravotníctvo.

„Vzhľadom k tomu, že okrem mňa kandiduje na post primátora aj človek, ktorý má tiež skúsenosti s prácou v samospráve - zastával funkciu zástupcu primátora, je skúsený manažér, a naše programy a názory na riešenie problémov sú veľmi podobné, o to mi je ľahšie vzdať sa kandidatúry na primátora Žiliny v prospech pána doktora Patrika Gromu,“ uviedol Štefan Zelník.


Pre Patrika Gromu je odstúpenie Štefana Zelníka dobrou správou. Podľa predvolebného prieskumu agentúry Focus pripraveného pre denník SME a TV Markíza Groma obsadil druhé miesto s podporou takmer 20 % respondentov. Štefan Zelník skončil v rovnakom prieskume štvrtý s hlasmi od približne 10 % opýtaných. Tento prieskum trval od 3. októbra do 10. októbra tohto roku a zúčastnilo sa ho 604 respondentov.

„S veľkým rešpektom oceňujem krok doktora Štefana Zelníka a s pokorou prijímam jeho podporu pri kandidatúre na post primátora Žiliny. Som rád, že sa pre dobrú vec vieme spojiť naprieč politickým spektrom. V Žiline zaznieva potreba novej politickej kultúry, aby Žilina konečne urobila zásadný krok dopredu,“ vyjadril sa Patrik Groma.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu