VIDEO: Dym, výkriky a desiatky policajtov v uliciach. Aj tak vyzerá príprava na dnešný futbalový zápas


Foto: VIDEO: Dym, výkriky a desiatky policajtov v uliciach. Aj tak vyzerá príprava na dnešný futbalový zápas Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Dnes sa v Žiline odohrá zápas 15. kola futbalovej Fortuna ligy, v ktorom si zmerajú sily hráči domáceho klubu MŠK Žilina s reprezentáciou klubu FC Spartak Trnava. Kvôli očakávaným výtržnostiam v tento deň dohliada na bezpečnosť obyvateľov aj návštevníkov mesta omnoho vyšší počet príslušníkov Policajného zboru.

Zápas dvoch futbalových tímov začne o 15:00 hod. popoludní na Štadióne MŠK Žilina. Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline už včera varovalo pred rôznymi obmedzeniami, ktoré budú v sobotu 22. októbra zavedené.

V priebehu dnešného dňa zverejnila žilinská polícia na sociálnej sieti dva videozáznamy z ulíc mesta. Prvý zachytáva príchod fanúšikov FC Spartak Trnava, ktorých zo železničnej stanice eskortuje na štadión veľké množstvo ozbrojených policajtov.


Druhé video bolo natočené na Farských schodoch pri obchodnom centre Mirage. Zábery ukazujú početný zástup príslušníkov Policajného zboru s ochrannými štítmi, ktorí pomaly vstupujú do hustého dymu zahaľujúceho schody. V zvukovej stope záznamu je možné rozpoznať najmä výkriky a pískanie fanúšikov, ktorí sa zhromaždili v okolí Námestia Andreja Hlinku.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu