Mladej matke sa vyhrážal v martinskej MHD muž, ktorý chcel vystrieľať LGBTI+ osoby. Dôvodom bol ružový kabát


Foto: Mladej matke sa vyhrážal v martinskej MHD muž, ktorý chcel vystrieľať LGBTI+ osoby. Dôvodom bol ružový kabát Foto: Facebook/DPMM - Dopravný podnik mesta Martin

V martinskom autobuse mestskej hromadnej dopravy došlo k hrozivému incidentu. Na jednu z cestujúcich verbálne zaútočil neznámy muž, ktorý ju kvôli ružovému kabátu považoval za členku LGBTI+ komunity. Svedectvo vydesenej ženy, ktoré polícii zaslal jej príbuzný, uverejnil Policajný zbor Slovenskej republiky v príspevku na facebookovej stránke zameranej na vyvracanie hoaxov a odhaľovanie podvodov.

Mladá slobodná matka 3-ročného dieťaťa sa viezla spojom Dopravného podniku mesta Martin, keď k nej pristúpil neznámy muž. Počas celej spoločnej cesty autobusom na ňu slovne útočil, kričal a vyhrážal sa jej. Dôvodom bol s najväčšou pravdepodobnosťou ružový kabát, pre ktorý ju agresor pokladal za členku LGBTI+ komunity.

„Vytipoval si ju v autobuse chlap, ktorý na ňu celou cestou kričal vulgárne nadávky, kričal na ňu, že chlapec dobre urobil, že strieľal v Teplárni a že nás treba všetkých vystrieľať,“ priblížil priebeh incidentu švagor mladej ženy.

Neznámy muž v autobuse zároveň verejne podporoval ozbrojený útok v bratislavskom podniku, pri ktorom prišli o život dve osoby a neskôr samotný páchateľ. Jednou z obetí bol aj Žilinčan Juraj, na ktorého pamiatku sa minulý týždeň v žilinskom Sade SNP konala tichá spomienka.


Podľa švagra mladej matky sa jej počas verbálneho útoku a vyhrážok nezastal ani jeden z ostatných cestujúcich, ktorí sa viezli rovnakou linkou mestskej hromadnej dopravy. Vydesená a zmätená žena nakoniec z autobusu vystúpila a o incidente povedala svojej rodine. Tá okamžite kontaktovala políciu s otázkou, ako takéto prípady riešiť.

Policajný zbor reagoval na podnet s dôrazným odporúčaním, aby obete aj svedkovia podobných situácií čo najskôr volali na tiesňovú linku 158. Včasné oznámenie takéhoto konania môže polícii výrazne pomôcť v jeho ďalšom objasňovaní. Prípadom z Martina sa aktuálne zaoberajú vyšetrovatelia.

„V posledných dňoch od vás dostávame také neskutočné množstvo správ, že sa doslova ani nezastavíme. Je nám ľudsky ľúto, že sa musíme zaoberať toľkou nenávisťou, no na druhej strane si uvedomujeme, aké dôležité je, aby to riešila práve polícia. Ani jeden váš podnet sme nenechali iba tak a ďalej ich postupujeme kolegom z NAKA. Nie je prípustné, aby v našej spoločnosti beztrestne vyčíňali jednotlivci, ktorí aj takýmito verbálnymi útokmi narúšajú bežný život našich občanov,“ uviedol Policajný zbor Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu