Koľko váži mozog a existujú na svete identické hlavy? Odpovede na tieto otázky zodpovie výstava Hravá Hlava


Foto: Koľko váži mozog a existujú na svete identické hlavy? Odpovede na tieto otázky zodpovie výstava Hravá Hlava Foto: Kysucké múzeum

Konceptuálna kniha českých autorov Davida Böhma a Ondřeja Buddeusa Hlava v hlavě sa stala inšpiráciou pre vznik jedinečnej interaktívnej výstavy, ktorú si môžu prezrieť návštevníci Vlastivedného múzea v Krásne nad Kysucou od 22. októbra 2022 až do 30. januára budúceho roka.

Hravá hlava vznikla v spolupráci Kysuckého múzea s BIBIANOU, ktorá je medzinárodným domom umenia pre deti. Rovnako aj samotná výstava je určená predovšetkým detskému návštevníkovi, ktorý chce spoznávať, skúmať a objavovať zákutia ľudskej hlavy. 

Deti edukatívnou formou spoznajú, ako hlavu stvárňovali rôzni umelci, ako v nej vzniká nápad, koľko váži mozog a aké rôzne pomenovania má hlava. Dozvedia sa, na čo nám slúžia zmyslové orgány, či sa dá bez nich žiť, alebo či sa dajú nahradiť. Zároveň môžu zavítať aj do obce Gebuľová, kde si budú môcť vytvoriť hlavu podľa svojich predstáv,“ uviedla Miroslava Jančulová z Kysuckého múzea.

Návštevníci môžu nazrieť na množstvo podôb hláv, ktoré môžu preskúmať na obrazoch – od masky faraóna, historickej fotografie, akademickej skice či balónových smajlíkov. Čo je to karikatúra, busta či portrét? A existujú na svete čo i len dve identické hlavy? Výstava deťom odhalí odpovede na tieto otázky, ktoré v istom momente života potrápia každú hlavu. 

Miesto: Vlastivedné múzeum v Krásne nad Kysucou
Dátum: 22.10.2022 - 08:00    30.01.2023 - 16:00



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu