Vodič v dôchodkovom veku šoféroval opitý, pri opakovanej dychovej skúške nafúkal zakaždým viac


Foto: Vodič v dôchodkovom veku šoféroval opitý, pri opakovanej dychovej skúške nafúkal zakaždým viac Foto: KR PZ Žilina

Napriek niekoľkým medializovaným vážnym dopravným nehodám, ktoré v predošlých týždňoch spôsobili opití motoristi, sa množstvo vodičov rozhodne sadnúť si za volant pod vplyvom alkoholu. Na tento nezodpovedný krok doplatil aj 67-ročný muž, ktorého zastavila polícia v Liptovskom Mikuláši.

Vodič v dôchodkovom veku viedol v stredu 19. októbra podvečer osobné motorové vozidlo značky Seat po komunikácii druhej triedy v meste Liptovský Mikuláš. Jeho jazdu prerušila hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Policajti motoristu podrobili dychovej skúške na prítomnosť alkoholu vo vydychovanom vzduchu s pozitívnym výsledkom 1,67 promile (0,80 mg/l). Meracie zariadenie pritom po niekoľkých opakovaniach dychovej skúšky zakaždým ukázalo vyššiu hodnotu.

„Policajti obvinenému mužovi obmedzili osobnú slobodu a zadržali vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža,“ uviedla Gabriela Kremeňová, hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline.

Starší muž teraz čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Polícia opakovane vyzýva vodičov, aby boli zodpovední a nesadali si za volant opití. Jazdou pod vplyvom alkoholu totiž neohrozujú iba svoj život, ale aj bezpečnosť cestnej premávky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu