Záchranári sa nevedeli dostať k zranenému cyklistovi na Hradisku, pomáhali im hasiči aj polícia


Foto: Záchranári sa nevedeli dostať k zranenému cyklistovi na Hradisku, pomáhali im hasiči aj polícia Foto: Ilustračné foto/pixabay.com

Uprostred predošlého týždňa zasahovali v blízkosti Žiliny všetky záchranné zložky. Hasiči aj policajti boli privolaní na pomoc záchranárom, ktorí sa snažili v nedostupnom teréne nájsť zraneného cyklistu a transportovať ho do bezpečia.

Krajské riaditeľstvo Hasičského a záchranného zboru v Žiline v stredu 12. októbra podvečer informovalo o cyklistovi, ktorý spadol počas jazdy v oblasti vrchu Hradisko pri obci Ovčiarsko. Muž pri páde utrpel viaceré poranenia a ostal uviaznutý v neprístupnom teréne.

Keďže sa k zranenému cyklistovi nedokázalo dostať vozidlo Rýchlej lekárskej pomoci, asistovali záchranárom štyria hasiči zo žilinskej stanice. Na miesto bola vyslaná aj policajná hliadka, ktorá zistila, že nedošlo k žiadnemu protiprávnemu konaniu.

Jednotka Hasičského a záchranného zboru s dvomi kusmi techniky bola z výjazdu odvolaná počas snahy o lokalizáciu zranenej osoby po oznámení od záchranárov, ktorí cyklistu našli ako prví.  

„Išlo o komplikovaný zásah, pri ktorom pomáhali záchranárom hasiči aj polícia. Vyslaná posádka Rýchlej lekárskej pomoci napokon ošetrila zraneného cyklistu a s viacerými poraneniami ho previezla do nemocnice,“ uviedla Alena Krčová, hovorkyňa Záchrannej zdravotnej služby Slovenskej republiky.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu