Žilinská firma Istrofinal buduje v Kysuckom Novom Meste úspešný projekt: Kamence skolaudovali druhú etapu


Foto: Žilinská firma Istrofinal buduje v Kysuckom Novom Meste úspešný projekt: Kamence skolaudovali druhú etapu
Galéria: 23 fotiek

Výstavba bytových domov v Kysuckom Novom Meste napreduje. Projekt Kamence ponúka už v 3. a 4. Etape ďalšie byty s predzáhradkami, komfortné mezonety s terasami a stále žiadané byty rôznych dispozícií od 1-izbových po 4-izbové. Developerom je žilinská spoločnosť Istrofinal.

Prioritou developera je vytvárať funčkný verejný a komunitný priestor a preto aj na Kamencoch k bytovým domom pribudne v novembri Obchodná galéria Naša, nové veľké potraviny, bulvár, kiosky a relaxačná zóna.  To všetko je zasadené do zeleného prostredia s dostatkom stromov a promenádou k rieke Kysuca. Developer je známy aj tým, že dáva vo svojich projektoch priestor aj umelcom - v Etape 2 vytvorili mozaiky na každom dome výtvarníčky Veronika Cvinčeková a Monika Ondášová.

Prestížna adresa v Kysuckom Novom Meste

Prvá etapa projektu Kamence získala cenu za architektúru CE ZA AR 2021 v kategórii bytové domy. Vďaka kvalite projektu, architektúre rešpektujúcej prírodné prostredie a premysleným riešeniam bytov sa Kamence stali prestížnou adresou. Etapu 2 slávnostne skolaudovali, požehnali a odovzdali vo štvrtok 13. októbra 2022.  Súčasťou uvedenia nových bytových domov do života bolo symbolické zasadenie stromu - hrušky, poliatie kameňa a príhovor miestneho kňaza Petra Holbičku spojený s požehnaním domov. 

„Druhú etapu sme realizovali práve počas obmedzení v podobe covidu, nedostatku materiálu a extrémneho nárastu cien. Preto som veľmi rád, že sa nám to podarilo dokončiť v termíne, ktorý sme si stanovili a ktorý sme aj tým ľuďom sľúbili. Teší ma, že ťarchu navyšovania cien a nedostatku materiálu sme nepreniesli na ľudí,“ povedal Slavomír Bodis, predseda predstavenstva spoločnosti Istrofinal, a. s.



Projekt pozitívne hodnotí aj vedenie Kysuckého Nového Mesta

Jedným z pozvaných hostí bol aj Ing. Marián Mihalda, primátor Kysuckého Nového Mesta, ktorý pozitívne vníma príchod nových obyvateľov do mesta, kvalitnú architektúru projektu aj prospešnú občiansku vybavenosť a s ňou súvisiaci vznik nových pracovných miest.

„Myslím si, že každého primátora musí potešiť takýto pekný projekt, ktorý prináša okrem bytov, pekného prostredia a budúcej galérie aj rozšírenie Kysuckého Nového Mesta a prírastok nových obyvateľov. Pre mňa ako primátora je to veľmi pekná a prínosná vec. Ja dúfam, že práve toto je ten moment, od ktorého sa odrazíme a mesto začne stúpať v počte obyvateľov,“ povedal primátor Marián Mihalda.


Záujem ľudí z regiónu o bývanie na Kamencoch je veľký, čo motivuje developera k ďalšiemu napredovaniu a výstavbe. V súčasnosti už prebieha realizácia 3. a 4. etapy, ktoré prinesú do mestskej štvrte ďalších šesť bytových domov. Okrem nových bytov je ambíciou developera aj nájsť prevádzkovateľa priestorov pre škôlku, ktorá aj s veľkou záhradou, je projektovaná v priestoroch jedného z bytových domov 2. etapy.

Socha Panny Márie na Kamencoch, v roku 2020 ju požehnal ThLic. Peter Holbička, farár Farnosti sv. Jakuba v Kysuckom Novom Meste




Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Istrofinal