Minulý týždeň chytili 53 vodičov v Žilinskom kraji pod vplyvom alkoholu, v troch prípadoch došlo k nehode


Foto: Minulý týždeň chytili 53 vodičov v Žilinskom kraji pod vplyvom alkoholu, v troch prípadoch došlo k nehode Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Polícia zaevidovala v uplynulom týždni na cestách v Žilinskom samosprávnom kraji (ŽSK) 53 vodičov motorových a nemotorových vozidiel pod vplyvom alkoholu. Informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriela Kremeňová.

Z celkového počtu vodičov motorových vozidiel nafúkalo 13 nad jedno promile, u 12 vodičov zistili alkohol do jedného promile. „Traja vodiči pod vplyvom alkoholu spôsobili dopravnú nehodu. Pri dychovej skúške zistili policajti alkohol aj u 25 vodičov nemotorových vozidiel,“ uviedla krajská policajná hovorkyňa.

Desať vodičov s pozitívnym výsedkom testu na alkohol policajti odhalili počas víkendu. V jednom prípade išlo o občana z Ukrajiny, traja šoféri pochádzali z Oravy a dvaja zo Žiliny. Okresy Čadca, Bytča, Martin a Ružomberok zavediovali len jedného opitého vodiča.

„Rekord“ drží 37-ročný muž z okresu Martin, ktorý po dopravnej nehode nafúkal 1,14 mg/l, čo je 2,38 promile alkoholu v krvi. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu