Vodič v Liptovskom Mikuláši zrazil dvoch ľudí, ktorí prechádzali cez priechod pre chodcov


Foto: Vodič v Liptovskom Mikuláši zrazil dvoch ľudí, ktorí prechádzali cez priechod pre chodcov Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

V sobotu 15. októbra vo večerných hodinách došlo na ceste I/18 v Liptovskom Mikuláši k dopravnej nehode. Na základe doteraz vykonaného vyšetrovania bolo zistené, že 40-ročný vodič viedol osobné motorové vozidlo značky Škoda po ceste v meste Liptovský Mikuláš smerom na Ružomberok.  

Následne došlo z doposiaľ presne nezistených príčin k stretu osobného motorového vozidla s dvoma chodcami, ktorí prechádzali po riadne vyznačenom priechode pre chodcov.

Po dopravnej nehode boli chodci prevezení na ošetrenie do nemocnice. Vodič vozidla sa podrobil dychovej skúške, alkohol však u neho zistený nebol. Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho vyšetrovania.

Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Žiline preto upozorňuje vodičov, aby najmä v blízkosti priechodov pre chodcov, zvýšili opatrnosť, rešpektovali dopravné značenie a umožnili chodcom bezpečne prejsť cez cestu. „Chodcom odporúčame všímať si vodičov, či ich vidia, či reagujú na ich prítomnosť a mať s nimi očný kontakt,“ doplnila polícia. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu