Policajti na Kysuciach odhalili muža, ktorý šoféroval opitý už krátko po obede. Nafúkal 2,27 promile


Foto: Policajti na Kysuciach odhalili muža, ktorý šoféroval opitý už krátko po obede. Nafúkal 2,27 promile

Obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky čelí 65 ročný muž z okresu Čadca. Vo štvrtok 13. októbra pred treťou hodinou poobede viedol po miestnej komunikácii v obci Korňa v okrese Čadca osobné motorové vozidlo Renault.

Muž bol policajnou hliadkou Obvodného oddelenia Policajného zboru Turzovka zastavený. „Počas kontroly vykonal dychovú skúšku s pozitívnym výsledkom 1,09 mg/l, čo je 2,27 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu, pričom opakovaná dychová skúška mala stúpajúcu tendenciu,“ doplnila krajská policajná hovorkyňa Gabriela Kremeňová. 

Obvinenému mužovi bola obmedzená osobná sloboda a zadržaný vodičský preukaz. Poverený príslušník Policajného zboru skrátené vyšetrovanie skončil a spis predložil prokurátorovi s návrhom na podanie obžaloby na obvineného muža.

Muž šoféroval pod vplyvom alkoholu len necelých 10 dní potom, ako 37-ročný opitý vodič v Čadci zrazil na chodníku matku s dvomi malými deťmi. Ten je aktuálne vo väzbe. Sudkyňa pre prípravné konanie z Okresného súdu v Čadci tak rozhodla v piatok 7. októbra z dôvodu obavy, že obvinený ujde alebo bude pokračovať v trestnej činnosti.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu