Pavol Slota: Jediným riešením pre Žilinu je zmena primátora


Foto: Pavol Slota: Jediným riešením pre Žilinu je zmena primátora

„Už máme všetci plné zuby bláznov, ktorí tvrdia, že posunú Žilinu cez nevyhrateľné súdne spory ďalej,“ hovorí v rozhovore Pavol Slota, kandidát na primátora Žiliny.

Voľby sa blížia, o necelé dva týždne sa ľudia rozhodnú, komu zveria do rúk svoje obce a mestá. Prečo by mali voliť práve vás za primátora Žiliny?

Nesľubujem to, čo sa nedá splniť. Viete, politici často natárajú kopu nezmyslov a potom sa chytajú za hlavu, keď ich ľudia pristavia na ulici a pýtajú sa na ich skutky. Ja ponúkam jasný plán, reálnu víziu pre Žilinu. A nie na štyri roky, ale v dlhodobom horizonte. Žilina potrebuje skutočného lídra, skúseného manažéra a osobnosť, ktorá sa za mesto postaví v ťažkých časoch, ktoré nás čakajú.

Už ste nejaký čas v kampani. S akými reakciami ľudí sa stretávate?

Mám to povedať z duše? Sú nas…í. Pamätáme sa všetci na predošlé komunálne voľby. Ľudia, nahnevaní celospoločenským dianím na Slovensku dali šancu politickým dobrodruhom z ulice bez skúseností a praxe. A vidíte, kam sa mestá a obce dostali. Žiadne investície, neefektívne hospodárenie, žaloby na mesto, chaos v riadení. Ľudia potrebujú v úrade človeka, ktorý bude spravovať mesto zodpovedne a riadiť mestský úrad pragmaticky a efektívne, ktorý bude ochotný pracovať 24 hodín, 7 dní v týždni. Žilinu milujem a chcem, aby sa nám tu všetkým žilo lepšie. Tu už nie je priestor na prvoplánové populistické „akože“ riešenia, ale reálne skutky, ktoré treba spraviť, aby obyvatelia boli opäť hrdí na svojho primátora. 

Ako to dosiahnuť?

Budem pracovať inak ako súčasný primátor. Treba to povedať na rovinu a otvorene. Žilina poskakuje na jednom mieste, chýba tu dlhodobá koncepcia rozvoja. Nie je čas čakať. Procesy riadenia mesta sa musia zefektívniť. Musíme mesto držať v pevných, zodpovedných rukách a chopiť sa každej jednej z ponúkaných príležitostí. Treba využiť všetko, čo môžeme, aby mesto a jeho občania prosperovali, aby sa zvýšila kvalita života všetkých Žilinčanov. A aby to ľudia pocítili hneď v prvom roku po voľbách a nie len dva-tri mesiace pred voľbami.

Váš headline hlási: „Srdcom a rozumom ZA“. Môžete to rozmeniť na drobné?

Jednoducho, pri riadení mesta treba používať nielen srdce, ale aj rozum. Žilinu milujem, tu žijem, tu chcem vychovávať svoje deti. Samotný cit k mestu však nestačí, treba k tomu doplniť silné manažérske schopnosti a odvahu čeliť problémom, toto ponúkam všetkým Žilinčanom. Treba okamžite riešiť zložitú dopravnú situáciu, modernizovať cesty, zlepšiť parkovanie a myslieť na mladé rodiny i seniorov. Deti a mládež si zaslúžia kvalitné športoviská, bezpečné detské ihriská zodpovedajúce 21. storočiu a dôchodcovia si zaslúžia dôstojné podmienky na žitie svojej jesene života.


Čo vyčítate súčasnému primátorovi? 

Že absolútne nerešpektuje požiadavky obyvateľov okrajových mestských častí, absolútne nerešpektuje potreby seniorov a absolútne nerešpektuje práva majiteľov nehnuteľností v centra mesta. A pozrite sa tiež ako trestuhodne sa tu rozhadzujú peniaze Žilinčanov na rôzne štúdie typu Bulvár, vizualizácie, webstránku a iné nerealizovateľné projekty. Výsledok však žiaden nevidíme, ale aj tak platíme a počúvame samú sebachválu.

Radnica musí slúžiť ľuďom, robiť efektívne a správne rozhodnutia. Môžem tu vypísať kľudne aj sto nekoncepčných a zlých rozhodnutí súčasného primátora. Pod jeho vedením mesto nefunguje, nikam sa za štyri roky nepohlo. Jeho ľahkovážny prístup k funkcii primátora je základným jadrom problému a s ním na čele Žiliny na rozvoj mesta zabudnime. Tu treba spomenúť aj to, že nezvládol svojho viceprimátora Randu, ktorý si z mesta spravil svoju vlastnú súkromnú eseročku. 

Ako si predstavujete Žilinu pod vaším vedením?

Úspešná, moderná a pekná Žilina, na ktorú budeme všetci hrdí. Chcem využiť potenciál prírody, ktorý mesto ponúka. O zeleň sa musíme starať, a preto plánujem vytvoriť záhradkársky mestský podnik. V meste to musí žiť. Pozrime sa na iné krajské mestá, ktoré organizujú rôzne športové a kultúrne podujatia svetových rozmerov. Aj Žilinčania potrebujú spoločensky žiť, aby mali priestor na trávenie svojho voľného času a necestovali za zábavou inde. Všetko sa dá dosiahnuť, ale len tvrdou prácou. Pri súčasnom vedení mesta to nevidím, a preto musí prísť k zmene. Ja chcem Žilinu skutočne zmeniť k lepšiemu a preto kandidujem.

Aký máte pocit z ľudí, s ktorými sa stretávate v uliciach?

Žilinčania sú rozumní, vedia pomenovať pravým menom čo ich trápi. Majú jasnú predstavu, čo očakávajú od primátora mesta. Dokážem s nimi debatovať hodiny, sme naladení na rovnakú vlnovú dĺžku. Každým dňom sa viac a viac presviedčam o tom, že kandidovať za primátora bol ten správny krok. Verím, že ľudia vo voľbách budú voliť srdcom aj rozumom, lebo oboje majú na správnom mieste. Ak si ma ľudia zvolia, pozíciu primátora budem zastávať tak, aby som sa im aj o štyri roky vedel pozrieť do očí a aby si o rok, dva, tri povedali, že sa rozhodli správne a už nikdy viac sa za svojho primátora nemuseli hanbiť.

Kto je Pavol Slota?

41-ročný Žilinčan - národniar, ktorému nie je ľahostajný osud Žiliny a ani Slovenska. So svojou rodinou žije v Žiline. S partnerkou Andreou má 3-ročného syna Paľka. Je spoluzakladateľom národnej strany DOMOV, ktorej je zároveň predsedom. Od malička aktívne športoval, venoval sa lyžovaniu i thajskému boxu. Miluje všetko čo má motor a kolesá a ako poloprofesionál viackrát reprezentoval Slovensko v extrém endure na majstrovstvách sveta. Je absolútny abstinent. Ovláda anglický, nemecký, francúzsky jazyk. Získal inžiniersky titul na Žilinskej univerzite v ekonomickom odbore. Podniká v oblasti výroby a realít. V najbližších komunálnych voľbách kandiduje za primátora Žiliny.


Poznámka: Platená politická reklama. Za obsah zodpovedá objednávateľ.
Objednávateľ: DOMOV národná strana, Nevädzová 806/5 821 01 Bratislava IČO: 30797845.
Dodávateľ: TnC IV, s. r. o., Poštová 1, 010 08 Žilina, IČO: 53 830 440


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu

Zdroj: PR Pavol Slota