Dodávku ukradnutú zo Žiliny našiel po troch dňoch člen skupiny HAKA na ulici v Budatíne


Foto: Dodávku ukradnutú zo Žiliny našiel po troch dňoch člen skupiny HAKA na ulici v Budatíne Foto: Facebook/HAKA-Hľadá sa auto krádeže automobilov

V nedeľu 9. októbra bola v nočných hodinách odcudzená dodávka stavebnej firmy zaparkovaná v Žiline. Vďaka facebookovej skupine HAKA zameranej na pátranie po ukradnutých automobiloch bolo vozidlo vypátrané v priebehu troch dní. O úspechu informovala skupina HAKA príspevkom na sociálnej sieti.

Biela dodávka značky Volkswagen T4 Transporter, ktorá bola odstavená na Uhoľnej ulici v Žiline v blízkosti Zimného štadiónu Vojtecha Závodského, zmizla približne o 1:00 hod. ráno. Vozidlo s evidenčným číslom, ktoré prislúcha mestu Bytča, využívala stavebná spoločnosť VANNES, s. r. o.


Vďaka zdieľaniu vo facebookovej skupine HAKA sa správa o odcudzenom vozidle rozšírila medzi tisícky ľudí. Jeden z nich následne objavil dodávku zodpovedajúcu zverejnenému popisu zaparkovanú na Zámockej ulici v Budatíne.

„Členovi skupiny HAKA veľmi pekne ďakujeme. Informáciu o divnom aute dostal od susedky. Tej samozrejme ďakujeme tiež,“ uviedol Štefan Farkaš, administrátor skupiny určenej na zdieľanie a hľadanie odcudzených vozidiel.

Dodávku bolo možné na prvý pohľad spoznať podľa zeleno-oranžového loga firmy VANNES, s. r. o. Na overenie, či sa skutočne jedná o ukradnuté vozidlo, bola využitá aplikácia HAKASYSTEM+. Nálezca okamžite upovedomil políciu, ktorá prípad ďalej rieši.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu