Na ceste z Čadce do Žiliny opravujú most, z dôvodu rekonštrukcie sú zdržania aj na obchádzkových trasách


Foto: Na ceste z Čadce do Žiliny opravujú most, z dôvodu rekonštrukcie sú zdržania aj na obchádzkových trasách Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Na ceste prvej triedy na ceste I/11 z Čadce do Žiliny a opačne hlásia motoristi zvýšené zdržanie. Dôvodom je oprava mostného objektu nachádzajúceho sa v katastrálnom území obce Kysucký Lieskovec.

V pondelok 10. októbra 2022, bola súčasná obojsmerná premávka presmerovaná za účasti polície do jedného jazdného pruhu so semaforom. Ten by mal byť  v Kysuckom Lieskovci osadený do konca novembra 2022.

Cesta nie je vo vlastníctve župy, ale považujeme za dôležité upozorňovať cestujúcich, keďže si uvedomujeme, že doprava v okolí Žiliny je problematická, s mnohými obmedzeniami, ktoré spôsobujú komplikácie dochádzajúcich do zamestnania a škôl. Obyvateľom odporúčame využívať v tomto náročnom čase verejnú dopravu, najmä železničnú,“ uviedla hovorkyňa Žilinského samosprávneho kraja Eva Lacová. 

Uvedená cesta prvej triedy je vo vlastníctve štátu a v správe Slovenskej správy ciest. Ako obchádzkovú trasu je možné využiť trasu z Čadce cez Turzovku a Veľké Rovné, kde ŽSK aktuálne rekonštruuje mostný objekt a úsek cesty II/541 v dĺžke vyše 500 metrov. 


Rovnako je obchádzkovou trasou Krásno nad Kysucou smerom na Starú Bystricu, Radôstku a Krasňany, kde však prebieha zosilnenie mosta. Nákladná doprava nad 29 ton je presmerovaná na cestu I/18 popod hrad Strečno. V tomto prípade ide taktiež o rekonštrukciu v realizácii krajskej samosprávy. 

„Prosíme vodičov o zhovievavosť, trpezlivosť, rešpektovanie dopravného značenia a svetelnej signalizácie, je však potrebné rátať s kolónami,“ doplnila Lacová.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu