VIDEO: Na ceste popod hrad Strečno sa pohybuje divá zver. Viete, ako postupovať v prípade zrážky?


Foto: VIDEO: Na ceste popod hrad Strečno sa pohybuje divá zver. Viete, ako postupovať v prípade zrážky? Foto: ilustračné

Popri ceste prvej triedy medzi Žilinou a Vrútkami sa vyskytuje množstvo divej zveri. Najmä v nočných hodinách je preto nutné v týchto úsekoch zvýšiť opatrnosť, aby nedošlo k stretu motorového vozidla s voľne pohybujúcou sa divou zverou.

Polícia Slovenskej republiky preto prostredníctvom videa na sociálnej sieti informuje o tom, ako postupovať bezprostredne po zrážke so zverou. V takomto prípade je potrebné odstaviť vozidlo čo najbližšie ku krajnici, aby bolo na bezpečnom mieste.

Na vozidle zapnite výstražnú signalizáciu, pred vystúpením si oblečte reflexnú vestu a výstražný trojuholník umiestnite k prekážke, ktorá tvorí najväčšie riziko pre bezpečnosť cestnej premávky. Zrážku so zverou je potrebné bezodkladne oznámiť na čísle 158 alebo 112.


Zrazená zver môže byť totiž nebezpečná pre ostatných účastníkov cestnej premávky. Polícia taktiež zakazuje aj akúkoľvek manipuláciu so zvieraťom. „Ak zviera nie je mŕtve, mohlo by vás zraniť. V žiadnom prípade nenakladajte zrazenú zver do auta a neodnášajte ho, pretože za neoprávnenú manipuláciu so zrazenou zverou hrozí trestný čin pytliactva,“ dodáva príslušník Policajného zboru.

Na záver si nezabudnite zistiť, aké má v tomto prípade podmienky váš poisťovateľ motorového vozidla.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu