Už viete, koho budete voliť? Kandidáti na župana ŽSK a primátora Žiliny sa predstavia v diskusiách na Žilinak.sk


Foto: Už viete, koho budete voliť? Kandidáti na župana ŽSK a primátora Žiliny sa predstavia v diskusiách na Žilinak.sk

Svojich zástupcov na regionálnej a miestnej úrovni si zvolíme už tento mesiac. K volebným urnám pristúpime v dušičkovom termíne, 29. októbra 2022. Redakcia Žilinak.sk pri tejto príležitosti prináša predvolebné diskusie s jednotlivými kandidátmi na primátora mesta Žiliny a predsedu Žilinského samosprávneho kraja (ŽSK).

Celkovo sa o primátorské kreslo uchádza 9 kandidátov a post župana chce zastávať až 10 kandidátov. Do diskusie boli prizvaní všetci, no príležitosť prihovoriť sa verejnosti nevyužili štyria. Svoj plán rozvoja ŽSK nepredstavili Miroslav Urban a Andrea Starinská a svoje zámery s mestom Žilina neobjasnili v našej diskusii Silvia Bakkery a Štefan Zelník.

Záznamy z rozhovorov s moderátorom Petrom Revúsom vyjdú v podobe súvislej relácie bez strihu postupne každý večer od 7. októbra. Diskusie s jednotlivými kandidátmi bude možné sledovať na našom YouTube kanáli aj na sociálnej sieti Facebook počas najbližších dní a to v poradí podľa abecedného zoznamu.



Všetci zúčastnení kandidáti v úvode čelili piatim otázkam, ktoré sa v štyroch bodoch zhodovali pre záujemcov o kreslo primátora i župana. Rozdielnou bola len posledná, tá sa jednotlivo zameriavala na mesto a župu. Jedinečnú príležitosť zodpovedať všetkých šesť otázok dostala superkandidátka Daniela Zemanová, ktorá sa zároveň uchádza o post primátorky aj županky a kandiduje aj ako poslankyňa do mestského a krajského zastupiteľstva.

Počas dvadsiatich minút diskusie uchádzači o hlasy občanov priblížili svoje názorové postoje, riešenia problémov, plány, no aj svoju osobnosť, ktorá sa skrýva za ich politickou tvárou. V poslednej minúte získali kandidáti priestor pre príhovor smerovaný verejnosti, ktorá o ich postupe na post župana či primátora rozhodne už v závere októbra.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu