Žilinská onkológia nakúpila nové chodítka z finančného daru od organizátorov Streetballu proti rakovine


Foto: Žilinská onkológia nakúpila nové chodítka z finančného daru od organizátorov Streetballu proti rakovine Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Organizátori série charitatívnych športových turnajov Streetball proti rakovine priniesli na onkologické oddelenie žilinskej nemocnice ďalší peňažný dar. O dobrú správu sa v príspevku na sociálnej sieti podelila Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina.

Turnaje Streetball proti rakovine spájajú rozvoj tohto zaujímavého športu v žilinskom regióne s osvetou o náročnom boji proti onkologickým diagnózam. Výťažok z každého podujatia je tradične venovaný miestnej pobočke Ligy proti rakovine na pomoc pacientom v žilinskej nemocnici.

Tentokrát do rúk vedenia Oddelenia klinickej a radiačnej onkológie Fakultnej nemocnice s poliklinickou Žilina putovalo 400 eur. Darované finančné prostriedky boli využité predovšetkým na nákup mobilných chodítok, o ktoré sa pacienti môžu pri pohybe opierať a opäť získať stratenú rovnováhu.

„Časť peňazí sme využili aj pri nákupe zdravých čajov, ktoré rovnako povzbudia našich onkopacientov. Ďakujeme všetkým, ktorí sa zúčastnili charitatívneho zápasu, v ktorom organizátori venovali 0,50 eur za každú premenenú strelu a 1 euro za každú dvojbodovú,“ vyjadrila svoji vďaku žilinská nemocnica.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu