Žilinskí potápači vyťahovali vozidlo, ktoré sa potopilo 15 metrov od brehu rybníka v Čadci


Foto: Žilinskí potápači vyťahovali vozidlo, ktoré sa potopilo 15 metrov od brehu rybníka v Čadci Foto: Facebook/Kristína Rechtoriková

Začiatkom tohto týždňa zasahovali hasiči zo Žiliny a Čadce pri kurióznom incidente. Niekoľko metrov od okraja vyhľadávaného rybníka v mestskej časti Čadce sa potápalo osobné motorové vozidlo, ktoré sa však pred príjazdom záchranných zložiek ponorilo pod hladinu.

K nežiaducej udalosti došlo v pondelok 3. októbra v podvečerných hodinách vo vodnej nádrži Milošová. Automobil sa v čase, kedy na miesto dorazili hasiči z Čadce, nachádzal približne 15 metrov od najbližšieho brehu. Vo vozidle sa našťastie nenachádzali žiadne osoby.

„Únik ropných látok nebol spozorovaný. Bola vyrozumená Polícia SR a Slovenská inšpekcia životného prostredia. Na miesto bola vyžiadaná potápačská skupina zo Záchrannej brigády Hasičského a záchranného zboru v Žiline,“ uviedol Michal Kypus, hovorca Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Žiline.


Zásah hasičov bol však krátko nato prerušený, aby nedošlo k zbytočnému ohrozeniu zdravia alebo životov žilinských potápačov. Snaha o lokalizáciu a vylovenie vozidla by bola totiž v nočných hodinách príliš riskantná. Potápači sa preto na miesto vrátili v utorok 4. októbra po 8:00 hod. ráno. Zásah bol úspešne ukončený krátko popoludní.

„Potápačskej skupine sa za prítomnosti jednotky Polície SR podarilo vozidlo z vody vytiahnuť pomocou ručného navijaku a bolo odovzdané majiteľovi.  Zasahovalo 10 hasičov so štyrmi kusmi hasičskej techniky,“ doplnil Michal Kypus.

Podľa hovorkyne Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Žiline Gabriely Kremeňovej nebolo po preverení udalosti zistené žiadne protiprávne konanie. Keďže nedošlo ani k zraneniu žiadnych osôb, polícia prípad nevyšetruje.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu