VIDEO: Zrážke áut na ulici Vysokoškolákov sa dalo predísť, miesto je známe častými nehodami


Prihláste sa na odber Žilinak.sk na  

V mieste napojenia ulice Vysokoškolákov na ulice Mostná a Nemocničná v Žiline dochádza k rôznym kolíziám a dopravným nehodám. Zrážky na frekventovanej ceste bývajú spôsobené nepozornosťou vodičov, neodhadnutím situácie pri vysokej intenzite premávky či nedodržiavaním predpisov. Vo väčšine prípadov vyviaznu účastníci bez zranení, no v minulosti už museli cestu pre vážnosť situácie aj uzavrieť.

Mnohým nehodám sa pritom dá jednoducho predísť či zabrániť. Jedna taká sa stala ešte v auguste a zachytila ju palubná kamera v protiidúcom aute. Po zrážke dvoch áut jazdiacich v smere od centra Žiliny na Vlčince bola spôsobená škoda aj tretiemu vozidlu nachádzajúcemu sa v odbočovacom pruhu.

Na záberoch je možné vidieť, ako čierne Audi odbočuje najskôr doprava a následne zmení smer doľava. V ľavom pruhu sa vyššou rýchlosťou približuje vozidlo Škoda, ktorého vodič sa už nestíha vyhnúť nárazu. Cesta sa po nehode stáva ťažšie prejazdná pre viaceré jazdné smery.

V dopravnej špičke takáto udalosť výrazným spôsobom ovplyvňuje premávku v centre mesta a na sídlisku Vlčince. Účastníkmi podobných udalostí sa stávajú nielen mimo žilinskí vodiči ale často aj domáci. Pri jazde pritom vodičom stačí plne sa venovať šoférovaniu, používať spätné zrkadlá, prispôsobovať jazdu aktuálnej situácii a najmä sa snažiť v hustejšej premávke aj predvídať.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu