Žilinčania budúci týždeň pobežia od ZOC MAX, aby pomohli malému Riškovi bojovať s diagnózami


Foto: Žilinčania budúci týždeň pobežia od ZOC MAX, aby pomohli malému Riškovi bojovať s diagnózami
Galéria: 6 fotiek
Foto: ZOC MAX Žilina

Zábavno-obchodné a nákupné centrum MAX Žilina po dvojročnej prestávke opäť pripravuje dobročinné podujatie MAX RUN. Charitatívny beh pomôže malému Riškovi, ktorému ťažké diagnózy bránia nielen v behu, ale aj šťastnom a plnohodnotnom živote.

Riško sa narodil predčasne pred piatimi rokmi, pričom vážil len 700 gramov. Boj o život, ktorý nasledoval po jeho príchode na svet, zanechal na zdraví statočného chlapca mnohé následky. Zapojením sa do projektu MAX RUN môžu Žilinčania už budúci týždeň zoceliť vlastné zdravie a zároveň finančne podporiť Riškovu rodinu.

„Riško by chcel veľmi behať, no zatiaľ nemôže a preto sme sa rozhodli, že mu na jeho neľahkej ceste trošku pomôžeme. Nemusíš byť bežec ani hviezda telocvične. Stačí, ak máš srdce na správnom mieste! Celý výťažok zo štartovného odovzdáme Riškovej rodine,“ prisľúbila Katarína Kilianová z obchodného centra MAX Žilina.

Podujatie sa uskutoční v nedeľu 9. októbra pri budove Zábavno-obchodného a nákupného centra MAX v Žiline. Pre dospelých bežcov sú pripravené trate s dĺžkou 2,5 a 5 kilometrov, deti si zas môžu vyskúšať beh po 250-metrovej trase. Predošlého ročníka podujatia sa zúčastnilo 150 bežcov a organizátori veria, že tohtoročná akcia bude ešte úspešnejšia.


Registrácia bude otvorená od 9:00 hod. ráno, detský beh začne o 10:30 hod. a hlavný charitatívny beh odštartuje o 11:00 hod. Štartovný poplatok je 5 eur, pričom všetky financie vyzbierané na podujatí poputujú k Riškovej rodine a budú využité na potrebné rehabilitácie.

„Pre malých i veľkých bežcov máme pripravené občerstvenie, pitný režim, štartovacie balíčky aj medaile. Nebude chýbať sprievodný program a bohatá tombola. Príďte sa zabaviť, zabehať si a zároveň urobíte dobrý skutok!“ pozýva žilinské obchodné centrum.


Miesto: ZOC MAX Žilina
Dátum: 09.10.2022 - 09:00





Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu