Opitého vodiča, ktorý zrazil dôchodkyňu v Oravskej Polhore, chytila polícia asi kilometer od miesta nehody


Foto: Opitého vodiča, ktorý zrazil dôchodkyňu v Oravskej Polhore, chytila polícia asi kilometer od miesta nehody Foto: Facebook/Polícia SR - Žilinský kraj

Motorové vozidlo Škoda so 41-ročným vodičom z doposiaľ nezistených príčin zmenilo pôvodný smer a z miestnej komunikácie v obci Oravská Polhora prešlo na parkovisko predajne potravín, kde došlo k dopravnej nehode. O incidente informovala polícia Žilinského kraja v príspevku na sociálnej sieti. 

Vodič viedol auto v utorok 20. septembra v popoludňajších hodinách z miestnej komunikácie kolmo cez cestu prvej triedy v smere na obec Rabča, okres Námestovo. Následne sa rozhodol zmeniť smer jazdy a dostavil sa na predmetné parkovisko, kde došlo k stretu s dôchodkyňou.

Motorista však nezareagoval podľa predpisov. „Po dopravnej nehode vodič s vozidlom odišiel na neznáme miesto, bez splnenie si povinnosti účastníka dopravnej nehody. Chodkyňa bola prevezená na ošetrenie,“ uviedla polícia, ktorej vinník neunikal dlho.

Vodiča sa podarilo vypátrať približne jeden kilometer od miesta dopravnej nehody. „Vodič bol podrobený dychovej skúške s pozitívnym výsledkom 1,44 mg/l, čo je 3 promile alkoholu vo vydychovanom vzduchu. U chodkyne vykonanou dychovou skúškou alkohol zistený nebol,“ spresnila polícia, pričom naďalej prebieha vyšetrovania ďalších okolností a príčin.



Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu