Žilinský kraj zabezpečí autobusové spojenie premávajúce medzi mestom Čadca a českou obcou Návsí


Foto: Žilinský kraj zabezpečí autobusové spojenie premávajúce medzi mestom Čadca a českou obcou Návsí Foto: Facebook/Žilinský Samosprávny Kraj

Žilinský samosprávny kraj pripravuje v spolupráci s Moravskosliezskym krajom a autobusovým dopravcom SAD Žilina, a.s. nový cestovný poriadok. V rámci spolupráce pripravujú aj žiadosť na udelenie povolenia na prevádzkovanie medzinárodnej prímestskej autobusovej dopravy na trase Čadca (SR) – Návsí (CZ).

Na danej cezhraničnej trase totiž v rámci hromadnej dopravy premávali len medzištátne vlaky Železničnej spoločnosti Slovensko. Od 5. septembra je však z dôvodu pokračujúcej rekonštrukcie uzla Žilina a výluky Čadca – Čadca štátna hranica aj tento spoj obmedzený. 

Prímestská autobusová doprava premávajúca v tomto úseku by preto cestujúcim do susedných Čiech výrazne pomohla. Predpokladaný termín spustenia predmetnej linky je 11. december 2022, kedy by mal vstúpiť do platnosti aj Grafikon vlakovej dopravy 2022/2023. 

V prvej polovici októbra sa uskutoční aj pracovné rokovanie týkajúce sa spustenia integrácie, v rámci ktorej má Žilinský kraj aj Moravskosliezsky kraj záujem rokovať o obnove zrušeného vlakového spojenia premávajúceho medzi mestom Čadca a českou obcou Návsí. 


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu