Poslanci budú v pondelok rokovať o pomoci Rómom, hazardných hrách či konzumácii alkoholu na verejnosti


Foto: Poslanci budú v pondelok rokovať o pomoci Rómom, hazardných hrách či konzumácii alkoholu na verejnosti Foto: Ilustračné

V pondelok 19. septembra o 9:00 hod. ráno prebehne na žilinskej radnici 34. zasadnutie Mestského zastupiteľstva v Žiline, ktorého program obsahuje 34 bodov. O plánovanom zasadnutí informoval hovorca mesta Žilina Vladimír Miškovčík.

Poslanci budú počas stretnutia rokovať o viacerých témach, ktoré sa priamo dotýkajú obyvateľov Žiliny a života v meste. Predložených bude niekoľko návrhov všeobecne záväzných nariadení, ktoré by ovplyvnili napríklad prevádzky z hazardnými hrami, konzumáciu alkoholu na verejnosti či otváraciu dobu niektorých stravovacích zariadení.

Mestské zastupiteľstvo sa bude v pondelok venovať aj navrhovanému násobnému zvýšeniu sadzby dane, ktorú by mali odvádzať vlastníci schátraných stavieb na území mesta. Poslanci budú riešiť aj vizuálny smog, finančnú stratu Dopravného podniku mesta Žiliny, ako aj zmenu územného plánu mesta.

Jedným z bodov programu rokovania je tiež návrh na schválenie implementácie projektu „Každý iný, všetci rovní – sociálna inklúzia rómskej komunity v meste Žilina.“ Cieľom tohto projektu je vytvorenie nových príležitostí a pomoc pre deti aj dospelých Rómov nielen z Bratislavskej ulice.

„Rokovanie zastupiteľstva bude možné sledovať aj naživo, prostredníctvom kanála mesta na Youtube. Hyperlink na živý prenos bude zverejnený v deň rokovania 19. septembra o 8:45 hod. na internetovej stránke mesta,“ uviedol Vladimír Miškovčík, hovorca mesta Žilina.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu