Zamestnanci žilinskej nemocnice dnes pobežia pre zdravie, tombolou pomôžu svojmu kolegovi


Foto: Zamestnanci žilinskej nemocnice dnes pobežia pre zdravie, tombolou pomôžu svojmu kolegovi Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou Žilina

Zamestnanci žilinskej nemocnice sa už dnes popoludní rozbehnú pre zdravie. Viac než dvesto lekárov, sanitárov, zdravotných sestier, fyzioterapeutov a ďalších pracovníkov Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline sa zúčastní tradičného podujatia Beh zdravia žilinskej nemocnice.

Bežci odštartujú dnes 16. augusta o 13:00 hod. z Vodného diela Žilina. Vybrať si môžu z troch tratí s dĺžkou 1, 5 a 8 kilometrov. V každej kategórii bude ocenený ženský a mužský víťaz, ktorý pre svoje oddelenie získa peniaze vyzbierané zo štartovného poplatku.

„Cieľom podujatia je spojiť pracovníkov zdravotníckych aj nezdravotníckych oddelení a spoločne zažiť trochu iný adrenalín ako pri práci v nemocnici. Oceňovať budeme v každej kategórii, zároveň najpočetnejšie družstvo, najsympatickejších bežcov či najlepšie bežecké outfity,“ uviedla hovorkyňa Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Žiline Lenka Záteková.

Súčasťou podujatia Beh zdravia žilinskej nemocnice 2022 bude aj tombola s hodnotnými cenami. Výťažok z nej poputuje na pomoc jednému zo zamestnancov žilinskej nemocnice, ktorý bojuje s ťažkou zdravotnou situáciou v rodine.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu