Najprv skrížil cestu trolejbusu a potom z miesta nehody ušiel. V žilinskej MHD došlo aj ku zraneniam


Foto: Najprv skrížil cestu trolejbusu a potom z miesta nehody ušiel. V žilinskej MHD došlo aj ku zraneniam Foto: Ilustračné

V pondelok 12. septembra došlo okolo 15.50 hod. v Žiline k dopravnej nehode, počas ktorej sa vozidlo MHD snažilo vyhnúť zrážke s osobným automobilom. Podľa krajskej policajnej hovorkyne Gabriely Kremeňovej viedol dosiaľ neznámy vodič auto nezistenej značky v smere od Závodskej cesty na sídlisko Hájik, kde skrížil cestu trolejbusu.

Z doposiaľ nezistených príčin sa mal zaradiť vľavo pred jazdiaci trolejbus značky Škoda. Vodič trolejbusu v snahe vyhnúť sa zrážke, prudko zabrzdil, v dôsledku čoho došlo k poškodeniu sklenenej výplne v trolejbuse,“ uviedla Kremeňová.

Pri nehode podľa Operačného strediska KR HaZZ v Žiline došlo aj k niekoľkým zraneniam osôb v trolejbuse. Motorista, ktorý viedol osobné vozidlo, z miesta nehody odišiel bez splnenia si povinnosti účastníka dopravnej nehody. Na miesto sa ihneď po incidente dostavila polícia a 6 príslušníkov hasičského zboru s dvoma kusmi techniky.

Vodič trolejbusu bol podrobený dychovej skúške, ktorá bola ukončená s negatívnych výsledkom. „Ďalšie okolnosti a príčiny vzniku dopravnej nehody sú predmetom prebiehajúceho objasňovania,“ doplnila Kremeňová.


Správy e-mailom Poslať tip Nahlásiť chybu